Collegepartijen kritisch over Arcadis-rapport “kansenkaart parkeren”

Gooi en Eemlander. 06-04-2017. Edde de Paepe.  Net als de leden van de klankbordgroep Keucheniusgebied zijn de meeste raadsfracties niet content met het onderzoek naar de ’kansenkaart parkeren’ voor de westkant van het Huizer centrum.

Model 1

Kansrijke en financieel zeer haalbare oplossing, (nog) niet onderzocht door college

In de commissie fysiek domein, woensdagavond 5 april, vertelden Marianne Vos en Nicolien Hofman nog eens waarom de klankbordgroep zwaar teleurgesteld is in de zeer beperkte scope van de in opdracht van het college gemaakte studie. De PvdA sloot zich daarbij aan. ‘Visieloos en ambitieloos’, stelde fractievoorzitter Maarten Hoelscher. ,,Het gaat alleen maar uit van dingen die niet mogelijk zijn. Als je echt iets met dit dorp wil, zul je de portemonnee moeten trekken. Ga eens aan het werk, neem eens een besluit”, riep hij het college op. Ook de VVD constateerde een gebrek aan ambitie. ,,Dit heet een kansenkaart, maar wij hebben niets te kiezen of tegen elkaar af te wegen,” aldus Annemarie van der Will.

Collegepartijen GroenLinks, D66 en ChristenUnie stelden dat de mede door hun ingediende motie (waarin het college werd opgedragen verkeer, parkeren en bevoorrading goed te onderzoeken) niet volledig is uitgevoerd. ,,Er is teveel eenzijdig onderzoek gedaan naar de koppeling van de parkeergarages”, aldus Larisa Landré (GroenLinks). ,,Er is niet gekeken naar alternatieven. De studie gaat erg uit van onmogelijkheden, niet van kansen.” Wethouder Marlous Verbeek (D66) hield echter vol dat het college de motie ’wel degelijk correct heeft uitgevoerd’. Landré, geïrriteerd : ,,De wethouder lijkt het niet helemaal te begrijpen: het is ónze motie”. Wordt vervolgd in de komende raadsvergadering.

6 april 2017 — Filed under: Media — Tags: ,

Geef een reactie